PROJE 1.2

PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ: ÖZGÜR KAYA

PROJE ADI: GÖZ İÇİ BASINCI TAKİBİ YAPAN İNTRAOKÜLER VE KONTAK LENS GELİŞTİRME

SORUMLU APYK: GlakoLens

PAYDAŞ KURULUŞLAR: ODTÜ MEMS, Boğaziçi Üniversitesi TTO, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Bölümü Mikro Nano Karakterizasyon Laboratuvarı, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Bilimleri Merkezi, Koç Üniversitesi Hastanesi, Kobay A.Ş.

PROJENİN AMACI:

• Mevcut akıllı kontak lenslerin hassasiyetini arttıracak bir gerinim sensörü geliştirmek

• Kontak lenslerin göz bebeği merkezi ile eş merkezli durmasının sağlayacak çift arka yüzey kürvatürlü ve üç farklı korneal baz kürvatürüne sahip tasarımları geliştirmek

• Aynı klinik sorunu çözmeyi hedefleyen ikinci bir intraoküler lense gömülü basınç sensörü geliştirmek

ELDE EDİLECEK TEKNOLOJİLERİN KULLANIMI: Risk sermayesi yatırımı ile kurulmuş girişimci bir şirket olan GlakoLens’in birincil hedefi geliştirilecek teknolojileri yüksek katma değerli ürünler olarak pazara ulaştırmak ve sürdürülebilir bir ekonomik model içinde hem yüksek getiri elde etmek hem de bu teknolojileri toplumun kullanımına sunmaktır. Bu teknolojiler hem klinikte kullanılan ve hastaların görme duyularının korunmasını sağlayan birer ürün hem de bilimsel araştırmalarda kullanılacak birer cihaz olarak kullanım bulacaklardır.

Bu amaçla akıllı kontak lens teknolojisinin Koç Üniversitesi Hastanesi’nde ve eş zamanlı olarak Almanya’da bir hastanede gerçekleştirilecek klinik çalışmayla güvenlik ve performans gerekliliklerini sağladığı gösterildikten sonra, MDR kapsamında CE sertifikası başvurusunda bulunulacaktır. CE sürecinden sonra hızlandırılmış sigorta desteği yolları bulunan Almanya’dan pazara giriş yapılacaktır. Bu amaçla, GlakoLens hali hazırda Almanya’da Healthcare Heads isimli pazar erişim ve geri ödeme danışmanlık firmasıyla çalışmaktadır.

Kontak lens teknolojisine paralel olarak geliştirilecek olan akıllı intraoküler lens teknolojisinin pazara giriş seviyesine gelmesi için gerekli olan diğer Ar/Ür-Ge faaliyetleri ulusal/uluslararası hibeler ile desteklenmesine çalışılacaktır. Teknolojilerin pazara ulaşması için gerekli yatırım arayışları da sürdürülmektedir.

PROJE SÜRESİ: 48 AY

Scroll to Top